Advies ondernemers en ondernemerschap

Advies bij ondernemerschap

Ondernemen is ontwikkelen, vooruitgang en zeker niet stilstaan. Bijstellen en verbeteren zijn hierbij ook speerpunten die u vaak tegenkomt als ondernemer. Het betreft ook vaak zaken, waarbij er twijfel komt kijken:

 • Moet ik dit wel doen? Doe ik hier goed aan?
 • Hoe kan ik mee in die ontwikkeling?
 • Ga ik met die tweede of derde partij samenwerken?
 • Is dit wel rendabel?

Wellicht een aantal vragen die u herkent en waarbij het fijn zou zijn, dat een onafhankelijke partij met u meekijkt, u adviseert, bijstaat en ondersteunt. 

Verschillende zaken bij advies ondernemers

Die ondersteuning en hulp bieden wij u graag. Bij het advies ondernemers en ondernemerschap kunnen wij u van dienst zijn bij de volgende zaken:

 1. Advies m.b.t. de winkelvloer / werkvloer. We gaan kijken wat en welke processen we kunnen verbeteren.
 2. Advies m.b.t. organisatie en strategie. Moeten er zaken anders? Wij gaan hierbij oplossingsgericht te werk met oog voor detail.
 3. Advies m.b.t. exploitatie / begroting. De ervaring is, dat het verhelderend is wanneer een onafhankelijk partij hier naar kijkt en hierin adviseert.
 4. Gesprekken met franchiseorganisaties. Wellicht bent u zich hierin aan het oriënteren. Wij adviseren u hierbij graag. We gaan uitdagingen niet uit de weg en begeleiden u van A tot Z in dit proces.
 5. Q- scan van uw winkel of marktgebied. Wij toetsen hierbij de winkel. Hoe is de indeling van uw winkel? Is dit het beste voor uw klant? Hoe is de opbouw van het assortiment? Wij kijken waar de verbeterkansen liggen, hoe we dit kunnen borgen en streven hierbij naar een maximale marktdominantie. 
 6. SWOT- analyse van uw ondernemerschap of vestigingspunt. Wij brengen de sterktes, zwaktes, bedreigingen en kansen in kaart. We leggen de knelpunten bloot en zetten in op verbetering. Dit doen wij door te kijken naar waar bedreigingen en kansen liggen, hoe we zwakke punten kunnen verbeteren en sterke punten optimaal kunnen benutten. 
 7. Doelstellingen formuleren in uw ondernemerschap. Wellicht heeft u doelstellingen, maar zijn deze concreet en realistisch? Dienen deze bijgesteld te worden? Wij kijken er kritisch naar met u en formuleren juiste en / of nieuwe doelstellingen die uw onderneming ten goede komen.

Concreet advies bij iedere situatie

Het kan natuurlijk voorkomen dat u tegen andere zaken aanloopt als hierboven omschreven. De dienst advies ondernemers en ondernemerschap bieden wij aan in brede zin. Wij verdiepen ons graag in uw situatie om tot een concreet advies te komen. 

Wij nodigen u dan ook van harte uit contact met ons op te nemen, wanneer u behoefte heeft aan een onafhankelijke partij die met een frisse blik advies geeft aan u als ondernemer en uw onderneming. In welke fase van het ondernemerschap u ook zit, wij ondersteunen u graag.

Wenst u financieel advies? Ook dat is mogelijk. Kijkt u hiervoor eens bij onze dienst advies financiële doelstellingen.